Kategorier Hud, Kvinnens helse

Sliter du med tørr og gusten vinterhud?

Her er behandlingen som faktisk fungerer!

Det er gjerne samme regla hvert eneste år: Så fort temperaturen synker og kulda setter inn, blir huden misfornøyd.

Kombinasjonen av sur vind ute og oppvarmet luft inne gjør kinnene tørre og stive, og løsningen de fleste tyr til er å pøse på med fuktighetskrem.

Problemet er bare at det slettes ikke er det huden din trenger.

– Da gjør du bare huden din en bjørnetjeneste, sier Jurate Dremaite, som er kosmetisk sykepleier ved Aleris Frogner.

– Når vi kjører på med fuktighetskrem slutter huden selv å produsere fukt, slik at den naturlige fuktighetsproduksjonen avtar og vi havner i en ond sirkel. I tillegg tetter vi igjen porene – noe som bare fører til nye problemer i form av kviser og urenheter.

Mild, men effektiv redning

Jurate Dremaite

Det huden din egentlig trenger, er å bli kvitt døde hudceller. Og da er ikke fasiten å smøre – men å peele.

– Det er døde hudceller som danner det øverste hudlaget, og disse må vekk for å vekke huden til live igjen. Først da vil fuktighetskrem og andre produkter trenge dypt inn i huden og virke ordentlig, forklarer Jurate.

En måte å gjøre dette på, er medisinsk peeling: en peeling som er sterkere og mer effektiv enn skrubbene du kan bruke hjemme i dusjen, men mildere enn kjemisk peeling.

– Det geniale med medisinsk peeling er at den både er effektiv og skånsom, sier Jurate, og forklarer:

– Mens kjemisk peeling er omfattende og består av kraftige syrer, er medisinsk peeling en light-versjon. På Aleris tilbyr vi ZO Stimulation Peel, som består av milde syrer og en anti age-formula. Den tar knekken på døde hudceller, stimulerer til økt cellefornyelse, glatter ut huden og jevner ut hudtonen, og er dermed en perfekt behandling for både dem som sliter med tørr og livløs hud, vil få bukt med aldringstegn, eller har problemer med uren hud i form av store porer eller ujevn overflate.

Lekker i lunsjen

En av fordelene med akkurat ZO Stimulation Peel, er at den ikke har noe «nedetid», som det kalles på fagspråket. Det vil si at den ikke etterlater huden rød eller flassete, men gir et jevnt, mykt og glødende resultat med en gang.

– Vi kaller den for den perfekte lunsj- og party-peelen. Behandlingen tar bare en halvtime, og så fort du er ferdig kan du dra tilbake på jobb eller rett på fest med masse glød– og føle deg superfresh!

– Finnes det noen risiko på at man kan respondere dårlig på en medisinsk peeling?

– Er du allergiker bør du forhøre deg med oss om det finnes stoffer i peelingen som du ikke tåler, men utenom det er det ingen fare. Det verste som kan skje er at du opplever en forbigående rødhet og lettere flass, men selv det skjer svært sjelden. Denne behandlingen er veldig skånsom, forsikrer Jurate, og legger til:

– Det er også litt av grunnen til at den passer for alle – og da mener jeg både alle aldre, alle hudtyper og alle hudtoner.

Eksperten påpeker at hudens aldringsprosess begynner allerede i tyveårene, og at det derfor kan være lurt å tenke forebyggende allerede da. I tillegg til den naturlige aldringen preges vi dessuten også av aldringstegn forårsaket av ytre faktorer, som kosthold, soling, vær og vind.

– Gjør du det du kan for å ta vare på huden din når du er ung, forsinker og forebygger du hudproblemer og får en mye sunnere og vakrere hud.

Personlig anbefaling

Selv om huden din både vil se og føles fantastisk ut etter bare én runde med ZO Stimulation Peel, anbefaler Jurate at du gjentar behandlingen hver 6. uke for et langvarig resultat. I tillegg er det viktig at du supplerer peelingen med gode og tilpassede hudpleierutiner hjemme – noe spesialistene på Aleris selvfølgelig hjelper deg med.

– Jeg tar alltid en prat med de som kommer hit om livsstil og hudpleierutiner for å kunne gi en personlig anbefaling til hvilke grep man bør ta hjemme. I tillegg til å komme fram til riktige renseprodukter, er nøkkelordet å finne en funksjonell fuktighetskrem – med virkestoffer som beskytter og tilfører akkurat din hud det den trenger.

– Hva er det de fleste som oppsøker dere sliter med?

– Det er den typiske vinterhuden, som føles stram og tørr og byr på urenheter. Og da passer det veldig godt med en medisinsk peeling, ettersom vi får åpnet opp porene og fikset den tilstoppede talgproduksjonen. Først da vil du høste frukter av fukten! 

I hele januar har flere av Aleris’ avdelinger 20 % rabatt på ZO Stimulation Peel. Klikk her for å finne din nærmeste avdeling og booke time.