Kategorier Kvinnens helse, Mannens helse

Ny forskning: drikk kaffen din med goood samvittighet

Drikker du flere kopper kaffe om dagen? Det kan faktisk bidra til å gi deg et lengre liv, om vi skal tro to ferske studier.

Den første studien er gjennomført av forskere ved University of Southern California (USC), mens den andre er gjort i regi av European Society of Cardiology (ESC). Begge studiene konkluderer med at høyt kaffeinntak kan redusere risikoen for tidlig død.

Å drikke kaffe kan rett og slett sees i sammenheng med en lavere risiko for å dø av hjertesykdom, kreft, slag, diabetes og nyresvikt – og dette helt uavhengig av om kaffen er vanlig eller koffeinfri.

Lik Hei Doktor på Facebook

– Vi kan nok ikke si at å drikke kaffe vil direkte forlenge livet ditt, men vi ser en sammenheng, sier Veronica W. Setiawan, professor og hovedforfatter bak USC-studien, ifølge Science Daily.

Ta deg en kopp – eller fire (!)

Denne studien viser riktignok ikke akkurat hvilke kjemikalier i kaffen som har denne positive effekten, men det er helt tydelig at kaffe bør inkluderes i en sunn livsstil.

Så hvis du liker å drikke kaffe, drikk opp!

I Setiawans studie fant de at det er en 12 prosent lavere risiko for tidlig død blant de som drikker én kopp kaffe daglig, enn de som ikke drikker kaffe i det hele tatt. Og noe overraskende nok blir denne risikoen mindre, jo mer du drikker. De som drikker to til tre kopper kaffe daglig, har hele 18 prosent lavere risiko for tidlig død.

I ESC-studien var resultatene enda mer overveldende. Den viste at mennesker som drikker fire kopper kaffe daglig, har hele 64 prosent lavere risiko for tidlig død, sammenlignet med dem som ikke drikker kaffe i det hele tatt. Deres studie viste også at for hver andre kopp, reduseres risikoen med 22 prosent.

Kardiolog ved Hospital de Navarra i Pamplona, Adela Navarro, er blant forskerne som står bak denne studien. Hun sier:

– Våre funn antyder at det å drikke fire kopper daglig, kan være en del av en sunn diett hos fra før av sunne mennesker.