Kategorier KirurgiStikkord , , ,

Kirurg: – Nesekirurgi handler om å skape harmoni i ansiktet

– Nesekirurgi krever en utrolig presisjon. Nesen er jo midt i ansiktet – og har mye å si for utseendet, sier dr. Kenneth Chiu.

Han er plastikkirurg ved Aleris Frogner og Aleris Colosseum-Nobel, og har fordypet seg i kosmetisk nesekirurgi. Den siste tiden har han besøkt eksperter i blant annet USA og Canada, for å få innsikt i nye operasjonsteknikker og trender.

– Grunnen til at jeg dro til utlandet var rett og slett fordi de har et større volum av operasjoner der. Jeg fikk muligheten til å observere flere interessante operasjoner over kort tid, forklarer han.

– Blant annet besøkte jeg Dallas, som på mange måter er nesehovedstaden i USA. Det var utrolig verdifullt og faglig interessant!

Skal se naturlig ut

Chiu har mange års erfaring fra flere felt innenfor plastikkirurgi – alt fra brystreduksjoner til ansiktsløft. Han er spesielt opptatt av at resultatet skal se naturlig ut.

– Folk skal ikke tenke at nesen er operert når de ser den. Ofte ønsker pasientene bare forbedring av nesen. De har kanskje en sjenerende hump på nesen, nesen er skjev, eller så synes de at nesetippen er for rund, mangler definisjon eller henger for mye. Men samtidig vil de ikke se ut som en annen person, sier han.

– Da er det snakk om subtile forandringer som gjør at du ser bedre ut, men uten at noen nødvendigvis kan peke på hva det er for noe som er annerledes. Det handler om å skape harmoni i ansiktet, slik at nese, kinnbein og hake står i sammenheng.

Små forandringer blir store forandringer

Ut i fra Chius erfaring, kan det å gjøre kun små forandringer på en nese, utgjøre store forandringer for personens liv. Og det er nettopp det som er viktig for ham som plastikkirurg.

– Dette handler i enden om livskvalitet – om å gjøre liv bedre. Og det er ikke tvil om at mye av det vi gjør hjelper de som kommer hit, med plager som de har tenkt på lenge, sier Chiu.

– Det gjør at jeg føler at jobben min er veldig givende.