Kategorier Uncategorized

Har dette dukket opp i feeden din? Så mye penger får kreftsyke barn etter gigantisk Facebook-innsamling

Om du har vært aktiv på Facebook de siste to ukene har du trolig sett denne oppdateringen i feeden din:

Rett etter etter Den internasjonale barnekreftdagen 15. februar, begynte det plutselig å tikke inn penger til Barnekreftforeningen.

Pengene kom som følge av det utsendte kjedebrevet på Facebook, som nå går viralt.

Målet er at den som sender oppdateringen til sine venner på Facebook, skal betale en krone til Barnekreftforeningen for hvert liker-klikk man får, og fem kroner for hver kommentar. Deretter gir man utfordringen videre til en eller flere av sine venner.

Og folk har virkelig fulgt opp og latt seg engasjere.

Samlet inn flere millioner

I skrivende stund har summen av innsamlede kroner nådd svimlende 4,5 millioner kroner, skriver TV 2. Bare søndag 26. mars fikk de inn 500.000 kroner.

Og pengene strømmer fortsatt inn.

– Vi har ikke opplevd lignende før, sier kommunikasjonsrådgiver Anja Haug Tronrud i Barnekreftforeningen til Nettavisen.

Jessica (41) står bak

Det har hittil ikke vært kjent hvem som sto bak kjedebrevet, men denne uken kunne TV 2 avsløre det mystiske opphavet.

– Det startet veldig enkelt. Jeg satt hjemme og så at en venninne i Sverige hadde lagt ut en liknende status på Facebook-profilen sin. Derfor kopierte jeg teksten, men endret til Barnekreftforeningen i Østfold, forteller svenske Jessica Larsen (41), som slik ble med på å starte den gigantiske innsamlingen.

Larsen har selv en sønn med den kreftlignende sykdommen LCH, og Barnekreftforeningen har vært en viktig støtte for familien i kampen mot kreften.

Trenger mer forskning

Annenhver dag får et nytt barn i Norge kreft.

Derfor trenger Barnekreftforeningen mer penger til forskning. Slik kommer pengene fra innsamlingen svært godt til nytte.

Alle bidrag som kommer inn til Barnekreftforeningen gjennom kampanjen hjelper barn og ungdom med kreft med å få enda bedre behandling i fremtiden, enn det de får i dag, skriver NRK.