Kategorier Uncategorized

Ny behandling fikk nøtteallergikere til å tåle peanøtter i 4 år

Forskere har gjort et nytt og stort fremskritt i den evinnelige kampen mot nøtteallergi.

En behandling som gis til peanøttallergikere gjennom munnen viser seg nemlig å fortsatt være effektiv fire år etter den ble gitt. Med denne behandlingen kan trolig flere nøtteallergikere tåle peanøtter i opptil fire år. Det viser en ny australsk studie, skriver BBC.

Lik Hei Doktor på Facebook

Spiste peanøtter jevnlig

I studien ble en gruppe barn daglig gitt et probiotika som inneholdt et peanøttprotein i 18 måneder i strekk.

Når barna så ble testet en måned senere, tålte 80 prosent av dem peanøtter uten å vise noen tegn på allergiske reaksjoner. Etter fire år kunne fortsatt 70 prosent av de allergiske barna spise peanøtter uten å være plaget av noen bivirkninger eller allergiske reaksjoner.

Forskeren som ledet studiet på botemiddelet, professor Mimi Tang ved Murdoch Childrens Research Institute i Melbourne, sier halvparten av barna fikk i seg en jevnlig dose med peanøtter i testperioden, mens andre spiste peanøtter mer «nå og da.»

– Med denne behandlingen, kunne de allergiske barna spise peanøtter akkurat sånn som barn som ikke har peanøttallergi gjør. De var beskyttet mot ubehagelige reaksjoner og kunne være «sitt vanlige jeg», sier hun til BBC.

Forskeren forteller videre at dette er første gang en behandling mot peanøttallergi har vist seg å være effektiv i en så lang tidsperiode.

Stadig flere av oss blir allergiske

Det australske forskerteamet ønsker nå å finne ut i hvor stor grad behandlingen har økt barnas livskvalitet.

I mange land er det stadig flere som får peanøttallergi, spesielt gjelder dette blant små barn. Ikke bare er peanøttallergi plagsomt, det kan også være farlig og potensielt dødelig.

Det skumle med peanøttallergi er at folk reagerer veldig forskjellig, og derfor kan folk rundt ha problemer med å ta det alvorlig.

Her finner du mer informasjon om allergi, og hvordan du kan teste deg